ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ - Βιβλίο και ταινία (Τρέιλερ)


Πάει κάμποσος καιρός απ' όταν πρωτομιλήσαμε για τον νέο μου ήρωα, τον Οδοιπόρο, που γνωρίσαμε αρχικά μέσα από ένα υποτυπώδες διήγημα, έπειτα σε ένα μικρό πεζό αλλά και στα όσα είχαμε πει για την προετοιμασία μιας πειραματικής βωβής μικρού μήκους ταινίας όπου θα δούμε τον Οδοιπόρο με σάρκα και οστά.

Τώρα, λοιπόν, ήρθε η ώρα να μοιραστώ με μεγάλη χαρά μαζί σας την προετοιμασία ενός νέου βιβλίου για τον Οδοιπόρο αλλά και την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας. Βιβλίο και ταινία θα αποτελούν εν τέλει αφηγηματικά ένα σώμα.


Διαβάστε επίσης:
Στα βήματα του Οδοιπόρου:
Το βιβλίο, θα είναι ένα εκτενές διήγημα (όπως η "Ονείρωξη") γραμμένο στο ύφος του μικρού πεζού "Οδοιπόρος ΙΙ", που δημοσιεύθηκε στο ιστολόγιό μου τον περασμένο Νοέμβριο και χωρισμένο σε μικρά κεφάλαια. Σε αυτό, ο Οδοιπόρος θα μας μιλάει σε πρώτο πρόσωπο για τις σκέψεις, για την ιδιότυπη αποστολή του και τον επίπονο εσωτερικό αγώνα και την πάλη του. Με λίγα λόγια θα μας βάλει στο μυαλό και τον κόσμο του, ελπίζοντας αν όχι να τον ακολουθήσουμε, τουλάχιστον να τον καταλάβουμε. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, θα δούμε για πρώτη φορά τον Οδοιπόρο σαν έναν ολοκληρωμένο ήρωα.

Η ταινία μικρού μήκους έχει πάρει τον ίδιο τίτλο και το σενάριό της είναι από το κεφάλαιο "Περάσματα" του βιβλίου. Γυρισμένη με μια κάμερα της δεκαετίας του 1970 σε ασπρόμαυρο φιλμ Super 8 είναι στην ουσία μια πειραματική και φιλότιμη (θέλω να πιστεύω) προσπάθεια να αποτυπωθεί η ατμόσφαιρα του βιβλίου με μια ταιριαστή αισθητική που θα μεταφέρει και το δικό της μήνυμα. Η ταινία γυρίστηκε την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου και η παραγωγή της δε θα ήταν δυνατή χωρίς την πολύτιμη συνδρομή και βοήθεια των Ανεξάρτητων Εκδόσεων Γλαρόλυκοι τόσο πίσω, όσο και μπροστά από την κάμερα. Στον κεντρικό ρόλο του Οδοιπόρου θα δούμε τον εικονογράφο και κομίστα, Παναγιώτη Τσαούση, ενώ στην ταινία εμφανίζεται και ο συγγραφέας και εκδότης των Γλαρόλυκων, Χρήστος Κουλαξίζης, στο ρόλο ενός περαστικού που βοηθάει ευγενικά τον ταλαιπωρημένο Οδοιπόρο. Ο Χρήστος, ντύνει επιπλέον ηχητικά και μουσικά την βωβή από διαλόγους ταινία.





Θέλω να απευθύνω από εδώ ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στον Χρήστο Κουλαξίζη και τον Παναγιώτη Τσαούση, που από την αρχή, από την πρώτη κιόλας φορά που τους περιέγραψα την ιδέα, συμμερίστηκαν τον ενθουσιασμό μου, επέδειξαν αξιοσημείωτη υπομονή στην τρέλα μου και βοήθησαν αγόγγυστα στο να ολοκληρωθεί η ταινία, παρά το ρίσκο για το καθ' όλα αμφίβολο αποτέλεσμα του εγχειρήματος. Συνοδοιπόροι, φίλοι, κινηματογραφικοί αστέρες... και ποιος ξέρει τι άλλο;

Στο κανάλι μου στο YouTube, έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε τρέιλερ της ταινίας με πλάνα από το φιλμ, που λειτουργούν ταυτόχρονα και σαν τρέιλερ (ας πούμε) του επερχόμενου βιβλίου. 

Απολαύστε το τρέιλερ και μείνετε συντονισμένοι γιατί ο Οδοιπόρος δεν σταματά να περπατάει.



Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ότι και να πούμε για εσάς είναι λίγο !!! Μπράβο Δημήτρη μπράβο σε όλα τα παιδιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ, εκ μέρους και των παιδιών! Να είσαι καλά :-)

      Διαγραφή