Νέο blog - Grafo ex Machina


Αυτόν τον καιρό, δε σας κρύβω, έχω πέσει με τα μούτρα στις γραφομηχανές μου. Και στις γραφομηχανές γενικώς. Διαβάζω, μαθαίνω, βλέπω βίντεο ιδίως για επιδιορθώσεις, καθαρισμό και συντήρηση, αλλά και πράγματα που μπορούν να γίνουν με αυτές. Όσοι με ακολουθείτε και στα κοινωνικά δίκτυα το έχετε εμπεδώσει - όποτε βέβαια θυμάμαι να κάνω καμιά δημοσίευση κι εκεί.

Όπως έχουμε πει, το blogging είναι κάτι που θέλω να ακολουθεί τη ζωή μου, τα πράγμα που μου αρέσουν, τα χόμπι και τις εμπνεύσεις μου. Έτσι λοιπόν, με το Στιγμές και Τόποι να βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής μέχρι να μπορέσω να ταξιδέψω ξανά, αποφάσισα να ξεκινήσω άλλο ένα blog - ναι, καλά το μαντέψατε, για τις γραφομηχανές. Το θεώρησα αναγκαίο, ώστε να μη γεμίσω αυτό εδώ με υλικό για γραφομηχανές που πιθανόν να μην ενδιαφέρει πολλούς από εσάς.

Το ονόμασα Grafo ex Machina. "Γράφω, από μηχανής" είναι η παράφραση που γεννήθηκε από τον πασίγνωστο αρχαιοελληνικό θεατρικό όρο "από μηχανής θεός" που μεταφέρθηκε στα λατινικά ως "deus ex machina" και της λέξης γραφομηχανή. Η παράφραση αυτή έγινε ο τίτλος του νέου αυτού ιστολογίου, τίτλος ελληνικός, γραμμένος λατινικά για να μεταφέρει ένα κοινό μήνυμα.

Στο ιστολόγιο αυτό θα μιλάμε για γραφομηχανές, θα τις βλέπουμε, θα τις σχολιάζουμε και θα τις χρησιμοποιούμε με τρόπους παλιούς και νέους. Οι μηχανές αυτές που άντεξαν στο χρόνο και σε πείσμα των νέων τεχνολογιών εξακολουθούν να συναρπάζουν και να χρησιμοποιούνται από συγγραφείς, καθηγητές, καλλιτέχνες και απλούς χομπίστες ή συλλέκτες σε όλο τον κόσμο, δίνουν αφορμή για μια δημιουργική επιστροφή με μεγάλο ενδιαφέρον.

Θα το βρείτε στη διεύθυνση: grafoexmachina.blogspot.com
 
Επισκεφθείτε το και αν σας ενδιαφέρει το θέμα ακολουθήστε τις δημοσιεύσεις του. Θα μπορείτε να δείτε την πιο τελευταία δημοσίευση και εδώ, στο κομμάτι "Τα ιστολόγιά μου" που βρίσκεται στη δεξιά στήλη. Θέλω τη γνώμη σας για το λογότυπο που έφτιαξα, εμπνευσμένο από την αγαπημένη μου γραφομηχανή Oliver. Σας αρέσει;


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια