Μετά από δύο χρόνια αποκλειστικά έντυπης κυκλοφορίας, το αφήγημα «Οδοιπόρος» απελευθερώθηκε και διατίθεται πλέον σε δωρεάν ψηφιακή μορφή pdf από τις Ανεξάρτητες Εκδόσεις Γλαρόλυκοι.
Όλα τα βιβλία των Εκδόσεων Γλαρόλυκοι κυκλοφορούν με ελεύθερη άδεια χρήσης Creative Commons. Πρόκειται για μια άδεια "ανοιχτής κουλτούρας" η οποία δίνει στον αναγνώστη περισσότερα δικαιώματα επί του έργου και προωθεί τις τέχνες και τον πολιτισμό. Μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τα βιβλία των Γλαρόλυκων "απελευθερώνονται" και δίνονται δωρεάν στους αναγνώστες, σε ψηφιακή μορφή χωρίς περιορισμούς, ενώ παράλληλα εξακολουθούν να κυκλοφορούν και στην έντυπη μορφή τους.
Λίγα λόγια για τον «Οδοιπόρο»:
Ο άνθρωπος που συνεχώς περπατάει κουβαλώντας έναν σάκο. Ο συνηθισμένος άνθρωπος του σήμερα και κάθε εποχής, που περνά κάθε μέρα από δίπλα μας, ίσως κιόλας μας χαιρετά, μας χαμογελά προτού η φιγούρα του χαθεί στο ανώνυμο πλήθος. Ένας οδοιπόρος, που με το βάρος της καθημερινότητας στην πλάτη αναζητά περάσματα, απαντήσεις και εξιλέωση. Μπορεί να έχει κάθε όνομα, γι’ αυτό και δεν έχει κανένα. Μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, γι’ αυτό δεν είναι κάποιος συγκεκριμένα. Τι είναι αλήθεια και τι παραίσθηση σε έναν κόσμο γεμάτο αδιέξοδα; Αναγνωρίζεις τον Οδοιπόρο;

0 Σχόλια