ΕΞΩΦΥΛΛΟ - ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Αποκάλυψη τώρα :-)

Το mail που ήρθε σήμερα το πρωί από τον εκδοτικό μου οίκο, είχε μια επισύναψη-έκπληξη. Το έτοιμο εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του βιβλίου σε πλήρες ανάπτυγμα, στο οποίο μπορούμε να δούμε επίσης τη ράχη και τα "αυτάκια". Η δουλειά που έχει γίνει είναι πολύ όμορφη και οφείλω να ευχαριστήσω τον γραφίστα του Ίαμβου για το επιμελημένο και προσεγμένο αποτέλεσμα. Θέλω μόνο να πω δυο πράγματα για το εντυπωσιακό "αυτί" του οπισθοφύλλου.

Η τολμηρή αυτή διαφοροποίηση που έγινε στον πίνακα του Friedrich, δείχνει τις φιγούρες των ανδρών να έχουν μικρύνει και να στέκουν όρθιες πάνω στη ρίζα του δέντρου κοιτώντας ένα τεράστιο φεγγάρι μπροστά τους, ενώ συνολικά όλη η παράσταση του πίνακα είναι ανεστραμμένη. Αυτή η όμορφη ιδέα, είχε προταθεί αρχικά για εξώφυλλο, αλλά το απέρριψα, θέλοντας να παραμείνω πιστός στον αυθεντικό πίνακα. Ως μέρος του οπισθοφύλλου, όμως, θεωρώ ότι πραγματικά δίνει μια άλλη διάσταση στο καλλιτεχνικό κομμάτι του βιβλίου - η εικόνα μοιάζει να είναι βγαλμένη από παραμύθι.


Απολαύστε την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει και θα περιμένω τη γνώμη σας στα σχόλια της ανάρτησης. Επόμενη στάση: Τυπογραφείο!

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Φαίνεται πολύ ωραίο το jacket του βιβλίου.
    Και μου αρέσει πολύ η διαφορετική εκδοχή του πίνακα, στα αυτάκια του οπισθόφυλλου. Διαβάζω ότι είναι νουβέλα. Πόσες σελίδες θα είναι;
    Υπάρχει ημερομήνια κυκλοφορίας Δημήτρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία και Γιάννη σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλια.

    Ημερομηνία κυκλοφορίας επισήμως ακόμα δεν υπάρχει, αλλά αν όλα πάνε βάσει σχεδιασμού, πιστεύω μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να είναι έτοιμο. Όσο για τις σελίδες, θα είναι 143.

    Σας ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον :-) μου δίνετε δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη μου αισθάνομαι πολύ περήφανη για αυτή σου την προσπάθεια! Το εξώφυλλο καθώς και το οπισθόφυλλο είναι πάρα πολύ ωραία σχεδιασμένα!
    Ανυπομονούμε να διαβάσουμε το βιβλίο και να ζήσουμε τη δική μας βόλτα στο φεγγάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αθηνά μου, τι όμορφο μήνυμα, να είσαι πάντα καλά και εύχομαι πραγματικά να σου αρέσει το βιβλίο. Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι για μένα... Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α, μια χαρά λοιπόν. Έχεις όλη την μακέτα! καλοτάξιδο, Δημήτρη μου. Κάθε καλό εύχομαι! Μ' αρέσει η σύνθεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νίκο, ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που σ' αρέσει κι εσένα, έχει λάβει πολύ θετικά σχόλια το εξώφυλλο και η όλη δουλειά - ελπίζω να αρέσει έτσι και το "μέσα"...χαχαχα

    Η συμβουλή η δική σου και του Γιάννη για τα γράμματα του ονόματος εισακούστηκε όπως είδατε και είναι όντως πολύ καλύτερα έτσι.

    Έρχεται η ώρα και για τον "Ύπνο των αγαλμάτων" σου, την γνώμη μου για τα πρώτα υποψήφια εξώφυλλα που δημοσίευσες την κατέθεσα, ελπίζω στο καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή