Κάλεσμα Χριστού για Ανάσταση


Μέρα σπουδαία, μέρα Λαμπρής, η μέρα που ο Κύριός μας νίκησε για πάντα τον θάνατο και δίδαξε στα πέρατα του κόσμου την ζωή. Ο Θεός που έγινε άνθρωπος, που έζησε, πόνεσε και πέθανε σαν άνθρωπος, ο δια της σταύρωσής του αίρων τας αμαρτίας του κόσμου, κατέβηκε στον Άδη και τον κατήργησε.

Για τον Χριστιανό δεν υπάρχει πλέον Άδης, δεν υπάρχει θάνατος, γιατί ο Χριστός μας άνοιξε την πόρτα μιας ζωής αιώνιας που δεν φοβάται το τέλος, γιατί δεν έχει τέλος. Ο άνθρωπος που ο Θεός δημιούργησε καθ' εικόνα και καθ' ομοίωσίν του, ο άνθρωπος που με τη σάρκα του έντυσε και υποδέχθηκε στη γη τον Υιό του Θεού του, τώρα γίνεται μέσω του Χριστού αθάνατος, κατά πλήρη ομοίωση του Δημιουργού του.

"Αναστάσεως ημέρα, και λαμπρυνθώμεν τη πανηγύρει και αλλήλους περιπτυξώμεθα. Είπωμεν, αδελφοί, και τοις μισούσιν ημάς, συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει, και ούτω βοήσωμεν, Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος."

Η Ανάσταση του Χριστού είναι κάλεσμα για προσωπική ανάσταση. Για την ανάσταση της ελπίδας, για την ανάσταση της ανθρωπιάς, την ανάσταση της καλοσύνης και της αγάπης στις καρδιές όλων μας. Δεν υπάρχει θάνατος γιατί υπάρχει ανάσταση... αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό μήνυμα είναι αυτό; Όσο δύσκολη κι αν είναι η ζωή μας, όσα εμπόδια κι αν αντιμετωπίζουμε, όσες πίκρες κι αν δοκιμάζουμε στην κάθε μας μέρα, εμείς, οι άνθρωποι που αγαπάμε, η πόλη μας, η πατρίδα μας... η πίστη στη νίκη ενάντια στον θάνατο, θα μας οδηγήσει σε ανάσταση.


Ας βιώσουμε την Ανάσταση του Χριστού στην κάθε μας μέρα, στην κάθε μας πράξη. Εύχομαι να είστε όλοι καλά, να έχουμε όλοι καλή Ανάσταση, καλό και ευτυχισμένο Πάσχα.

Σας αφήνω με ένα απόσπασμα από τον κατηχητικό λόγο του Ιωάννη του Χρυσόστομου, που διαβάζεται την Κυριακή του Πάσχα στις εκκλησίες. Αξίζει να το διαβάσετε.

"Πάντες απολαύετε του συμποσίου της πίστεως, πάντες απολαύσατε του πλούτου της χρηστότητος. Μηδείς θρηνείτω πενίαν, εφάνη γαρ η κοινή Βασιλεία. Μηδείς οδυρέσκω πταίσματα, συγγνώμη γαρ εκ του τάφου ανέτειλε. Μηδείς φοβείσθω θάνατον, ηλευθέρωσε γαρ ημάς του Σωτήρος ο θάνατος. Έσβεσεν αυτόν υπ' αυτού κατεχόμενος [...] Που σου θάνατε το κέντρον; Που σου Άδη το νίκος; Ανέστη Χριστός και συ καταβέβλησαι. Ανέστη Χριστός και πεπτώκασι δαίμονες. Ανέστη Χριστός και χαίρουσιν Άγγελοι. Ανέστη Χριστός και ζωή πολιτεύεται. Ανέστη Χριστός και νεκρός ουδείς επί μνήματος. Χριστός γαρ εγερθείς εκ νεκρών, απαρχή των κεκοιμημένων εγένετο. Αυτώ η δόξα και το κράτος εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν."

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Μακάρι να μπορούσαν όλοι οι άνθρωποι να νιώσουν το πραγματικό νόημα της Ανάστασης μέσα στην ψυχή τους... Δε θα χρειάζονταν σε τίποτα οι ψυχοθεραπευτές! Να είσαι καλά Δημήτρη μου, καλή κι ευλογημένη Ανάσταση κι ό,τι επιθυμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο δίκιο έχεις Μαρία... :) Σ' ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα και με την ευκαιρία να σου πω και από 'δω ότι χάρηκα πολύ που σε γνώρισα κι από κοντά. Καλή Ανάσταση σου εύχομαι και να περάσεις πανέμορφα το Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλη ανάσταση Νίκο , ευχομαι οτι καλυτερο σε ολους τους τομεις της ζωης σου. Με υγεια και ανασταση στην καρδια μας. Χαρηκα που σε γνωρισα ευχομαι να τα ξαναπουμε και παλι. Δεν πολυ μπαινω αυτες τις μερες απλα εκανα 2 ποστακια γρηγορα. Θα ερευνησω το ιστολογιο σου και θα επανελθω. Με το καλο η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε αυτο το ποστακι
    http://lock-heart.blogspot.com/2011/04/blog-post_14.html που εχει και Link σε αρθρα δειχνει την οπτικη που βλεπουμε τον Κυριο , ευχομαι να σου αρεσει φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου κι από 'δω Σπύρο. Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και για το μήνυμα. Είθε το μήνυμα της Ανάστασης να φτάσει παντού και να αφυπνίσει την αγάπη μέσα στους ανθρώπους. Να περνάς, να τα λέμε και ελπίζω να τα ξαναπούμε κι από κοντά. Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή