«ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» μικρό πεζό

"The Birth of Christ" του Carl Heinrich Bloch

Κύριε, τώρα που πάλι τα μάτια Σου ανοίγεις στον κόσμο μας και τα ίδια άστρα με μας τούτη τη νύχτα αντικρίζεις, χαμογέλα στον ουρανό που τίκτει θλίψεις και όνειρα, ευλογία στις μέρες την πνοή Σου να απλώσεις.

Φώτισε με τη λάμψη Σου τα μουδιασμένα μας βήματα, Κύριε, και με αγάπη στρώσε του καθενός μας τον δρόμο. Ψυχές πλανεμένες ο κόσμος μας, πνιγμένος στα κρίματα. Ψυχές διαλυμένες, βουτηγμένες στον πόνο.

Στα χείλη μου φτάνει το δοξασμένο Σου όνομα, στα μάτια μου δέος φέγγει, μια γλυκιά ευφορία. Παιδί από σπέρμα Θεού για της πλάσης το όραμα. Θεός από άνθρωπο, για την δια του Σταυρού σωτηρία.

Αμήν.

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Να έχεις όμορφα Χριστούγεννα, να έχεις δίπλα σου αυτούς που αγαπάς. Υγεία και να ζεις έντονα τη ζωή σου. Είσαι ξεχωριστός και είμαι πολύ τυχερή που σε συνάντησα στο δρόμο μου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευαισθησία μέσα στην τραγικότητα των ημερών που αναπτερώνει ελπίδες! Ας κοιτάξουμε όλοι πρώτα μέσα μας!
    Όμορφα Χριστούγεννα να έχεις Δημήτρη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βάλσαμο τα λόγια σου Ιωάννα, σ' ευχαριστώ πραγματικά, νιώθω κι εγώ πολύ τυχερός που σας έχω γνωρίσει! Χρόνια Πολλά και ευλογημένα Χριστούγεννα σου εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευρυδίκη, αυτό που έγραψες είναι το πιο σημαντικό μήνυμα νομίζω, "ας κοιτάξουμε πρώτα μέσα μας", συμφωνώ απόλυτα! Σ' ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα, σου εύχομαι Χριστούγεννα αγάπης, ανα-γέννησης και δημιουργίας (αυτό ήταν σπόντα για να γράφεις συνεχώς...χεχεχε)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν έχουμε αισιοδοξία όλα θα είναι καλύτερα.Δύναμη και αισιοδοξία λοιπόν για να έχουμε το κουράγιο να παλεύουμε.Μαρία Χανιώτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Μαρία! Ακριβώς έτσι, δύναμη και αισιοδοξία, όλα μέσα μας τα κρατάμε και όλα από μας πηγάζουν :) Καλά και ευτυχισμένα Χριστούγεννα σου εύχομαι, Χρόνια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή