«Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ» μικρό πεζό


Ήρθες... Άργησες λιγάκι απόψε και φοβήθηκα με ξέχασες. Όλα έτοιμα στα 'χω, όπως ξέρω πως αγαπάς.

Μύρωσα το καλοκαίρι άρωμα τριαντάφυλλο και λέκιασα τη νύχτα στάλες κόκκινο κρασί. Στο πικ απ παίζει ένα κομμάτι απ' τα παλιά. Απορούσες στην αρχή. Δες πόσο όμορφα χαϊδεύει το δίσκο η βελόνα, σού 'λεγα καθώς ο δείκτης μου κατέβαινε την πλάτη σου. Ο έρωτας είναι μουσική, σου ψιθύρισα. Έκλεισες τα μάτια· αφουγκράστηκα το κορμί σου να παίζει μελωδία παθητική. Κι ήταν σαν ο δίσκος αυτός να μην έχει τέλος, παρά μόνο αργά περάσματα και δυνατά κρεσέντο.

Άναψα κεριά για να ντύσω με φύλλα χρυσού τις μικρές ώρες. Αναζητώ το χέρι σου σε αντικείμενα που σ' άρεσε ν' αγγίζεις, το σώμα σου σε σεντόνια που έγιναν ένδυμα και για τους δυο. Ο δίσκος απόψε τέλειωσε, αλλά δε σταματάω το πικ απ. Όσο αφήνω τη βελόνα να γρατζουνά και να ξαναγρατζουνά τον ίδιο τελευταίο κύκλο στο βινύλιο, η μουσική μας γίνεται απαλό πρελούδιο που ταξιδεύει στη νύχτα. Συναντά τους αστερισμούς κι επιστρέφει φως που τρεμοπαίζει.

Ο έρωτας είναι μουσική. Ο δίσκος παίζει πάλι απ' την αρχή και δεν τελειώνει.


Το μικρό πεζό «Ο έρωτας είναι μουσική», δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 στο τεύχος 27 του περιοδικού Chimeres. Φωτογραφία ανάρτησης: Alice Key από το Pixabay

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια