"Γλαρόλυκοι" με ανοιχτά φτερά


Με δυνατά και θαρραλέα φτερουγίσματα, πολλή όρεξη, όνειρα και διάθεση για μακρινά λογοτεχνικά ταξίδια, οι Γλαρόλυκοι τολμούν νέες πτήσεις και έρχονται πιο κοντά μας με νέες εκδόσεις και καλούδια που ...μοιράζουν τέχνη και αγάπη.

Οι Ανεξάρτητες Εκδόσεις Γλαρόλυκοι είναι μια πολύ νέα προσπάθεια που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2020 από την ανάγκη μιας παρέας ανθρώπων να εκδώσουν και να διαχειριστούν το υλικό τους, υπό τους δικούς τους όρους, με γνώμονα την τέχνη και όχι το κέρδος. Εκδίδουν πρωτίστως ψηφιακά, το παραγόμενο υλικό διατίθεται ελεύθερα με άδειες Creative Commons, ενώ η διανομή γίνεται από τον ιστότοπό τους, άλλες ιστοσελίδες και συνεργαζόμενες πλατφόρμες, καθώς επίσης και σε φυσικές δράσεις. Οι δύο πρώτες εκδόσεις που μας χάρισαν, ήταν το φιλοζωικό παραμύθι «Λάκυ, το αδεσποτάκι» και το κοινωνικοπολιτικό μικροδιήγημα «Το κορίτσι», ενώ ακουλούθησε τον Φεβρουάριο του 2021 το πρώτο τεύχος του ιδιαίτερα προσεγμένου ψηφιακού λογοτεχνικού περιοδικού «Γλαρόλυκοι» που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στους αναγνώστες του.


Στο διάστημα που ακολούθησε, οι Γλαρόλυκοι έγιναν ακόμα πιο δραστήριοι. Μετεξελίχθηκαν σε "κανονικό" εκδοτικό οίκο, κυκλοφόρησαν νέους ψηφιακούς τίτλους, όπως την καλαίσθητη ποιητική συλλογή της Nicky Andrews "Τα χέρια μου", δημιούργησαν ελεύθερα ακουστικά βιβλία και αφηγήσεις λογοτεχνικών κειμένων που δημοσιεύουν ελεύθερα στο Spotify και επιπλέον αναβάθμισαν σημαντικά την ιστοσελίδα τους, εγκαινιάζοντας και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μέσα από το οποίο διατίθενται όλοι οι τίτλοι τους, εκδόσεις φίλων αλλά και διάφορα άλλα καλούδια που σας δίνουν τη δυνατότητα να στηρίξετε την προσπάθεια αφενός και αποτελώντας αφετέρου και πολύ όμορφες ιδέες για δώρα.



Οι Ανεξάρτητες Εκδόσεις Γλαρόλυκοι είναι ένα νέο και ζεστό λογοτεχνικό σπίτι, ή καλύτερα μια νέα λογοτεχνική φωλιά που πρέπει οπωσδήποτε να ανακαλύψετε, γιατί είναι σίγουρο ότι ετοιμάζουν πολλά νέα και ωραία πράγματα για μας. Επίσης, αν και ξέρω καλά πόσο εκνευριστικά βρίσκετε κι εσείς τα pop up παράθυρα που σας καλούν να γραφτείτε στο ένα και στο άλλο newsletter, εδώ κάντε οπωσδήποτε μια εξαίρεση και γραφτείτε στο newsletter των Γλαρόλυκων, για να λαμβάνετε μικρές λαχταριστές "μπουκίτσες" λογοτεχνικής αγάπης απευθείας στο mail σας. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια