Λογοτεχνικό περιοδικό "Γλαρόλυκοι" - Τεύχος 1ο


Ένα νέο λογοτεχνικό περιοδικό ανοίγει τα φτερά του και "πετάει" ελεύθερο στον αέρα του διαδικτύου, καλώντας όλους μας σε ένα όμορφο και πάντα μοναδικό ταξίδι στις λέξεις και τη φαντασία.

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού των Ανεξάρτητων Εκδόσεων Γλαρόλυκοι, φέρνει στις οθόνες μας εξήντα οκτώ σελίδες με ποίηση, διηγήματα, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις και απόψεις, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις και πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια. Το περιοδικό είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας glarolykoi.net ως pdf, offline app και online flipbook - μπορείτε δηλαδή είτε να το κατεβάσετε στη συσκευή σας, είτε και να το διαβάσετε online. Η έκδοση, συμπληρώνεται και κοσμείται στο εξώφυλλο και στο οπισθόφυλλο από την υπέροχη εικονογράφηση που δημιούργησε η Στεφανία Αϊβαλάκι


Στη σελίδα 12 του περιοδικού, θα συναντήσετε και ένα δικό μου μικρό πεζό, με τίτλο «Αγάπη μωρέ». Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι κι εγώ μέρος του πρώτου τεύχους της νέας αυτής προσπάθειας και ευχαριστώ πολύ την ομάδα των Γλαρόλυκων που φιλοξενούν κείμενό μου.

Οι Γλαρόλυκοι δημιουργήθηκαν από την ανάγκη μιας παρέας ανθρώπων να εκδώσουν και να διαχειριστούν το υλικό τους, υπό τους δικούς τους όρους, με γνώμονα την τέχνη και όχι το κέρδος. Εκδίδουν πρωτίστως ψηφιακά, το παραγόμενο υλικό διατίθεται ελεύθερα με άδεια Creative Commons, ενώ η διανομή γίνεται από τον ιστότοπό τους, άλλες ιστοσελίδες και συνεργαζόμενες πλατφόρμες, καθώς επίσης και σε φυσικές δράσεις. Οι δύο πρώτες εκδόσεις των Γλαρόλυκων, είναι το φιλοζωικό παραμύθι «Λάκυ, το αδεσποτάκι» και το κοινωνικοπολιτικό μικροδιήγημα «Το κορίτσι».

Διαβάστε επίσης: "Γλαρόλυκοι" με ανοιχτά φτερά



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια