Νέοι σταθμοί για την ταινία "Οδοιπόρος"!


Έχει περάσει πια περισσότερος από ένας χρόνος από τότε που η πειραματική μικρού μήκους ταινία "Οδοιπόρος" που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τις Ανεξάρτητες Εκδόσεις Γλαρόλυκοι, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό και δυο νέες διακρίσεις έρχονται να προστεθούν στους σταθμούς της πορείας της ταινίας σε ξένες διοργανώσεις.

To "Milano Indie Movie Awards", ένα νέο φεστιβάλ που διοργανώνεται στο Μιλάνο της Ιταλίας για να δώσει χώρο και φωνή σε ανεξάρτητες μικρού μήκους κινηματογραφικές παραγωγές απ' όλο τον κόσμο, συμπεριέλαβε τον "Οδοιπόρο" στην αρχική λίστα των προς επιλογή ταινιών της διοργάνωσης. Ο "Οδοιπόρος" δεν έφτασε τελικά ως την βραχεία λίστα των ταινιών που θα προβληθούν στο φεστιβάλ, έλαβε ωστόσο τον χαρακτηρισμό του Quarter Finalist από την επιτροπή της διοργάνωσης, αναγνωρίζοντάς του καλλιτεχνική αξία. Οι προβολές του φετινού "Milano Indie Movie Awards" θα αρχίσουν την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, στο Teatro Bello του Μιλάνο. 



Και από την Ιταλία πάμε στο Μεξικό, όπου η διαδικτυακή πλατφόρμα "Experimental Films Online", που φιλοξενεί και προβάλει επιλεγμένες art house και πειραματικές ταινίες απ' όλο τον κόσμο, συμπεριέλαβε τον "Οδοιπόρο" στην τελική λίστα των ταινιών για το 2013 που θα συμμετάσχουν τόσο στην πλατφόρμα όσο και στις επόμενες δράσεις της. Η ταινία "Οδοιπόρος" θα είναι σύντομα διαθέσιμη μέσω της πλατφόρμας για online streaming αλλά θα προβληθεί και σε φυσικές αίθουσες στα πλαίσια παράλληλων δράσεων του "Experimental Films Online" από τη νέα χρονιά. 


Αξίζει να θυμιθούμε ότι ο "Οδοιπόρος" τιμήθηκε με τη συμμετοχή του σε άλλες τέσσερις διεθνείς διοργανώσεις, το 2022 στο Stockholm City Film Festival τον Αύγουστο (υποψήφια "Καλύτερη πειραματική ταινία" του μήνα), στο Highland 2022 Super 8 Film Festival στην Ιαπωνία τον Οκτώβριο, στο Lift-Off Global Film Festival τον Νοέμβριο και στο 4ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους "Fotofilm" τον Αύγουστο του 2023 στην Τουρκία (υποψήφια "Καλύτερη πρώτη πειραματική ταινία" για πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς).

Η μικρού μήκους ταινία "Οδοιπόρος", βασίζεται σε ένα κεφάλαιο από το ομότιτλο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις Ανεξάρτητες Εκδόσεις Γλαρόλυκοι και είναι ελεύθερα διαθέσιμη στο διαδίκτυο - μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ. Επίσης, από την ιστοσελίδα των Εκδόσεων Γλαρόλυκοι μπορείτε να κατεβάσετε την πρωτότυπη μουσική της ταινίας, που δημιούργησε ο Χρήστος Κουλαξίζης.


Παίζουν: Παναγιώτης Τσαούσης (Οδοιπόρος), Χρήστος Κουλαξίζης (περαστικός στην πεζογέφυρα)
Φιλμ: Fomapan R-100 Super 8
Κάμερα: Chinon 407XL
Εμφάνιση & ψηφιοποίηση φιλμ: Andrea Saggiomo
Film leader: Ben Longden
Ήχος - Πρωτότυπη Μουσική - Μιξάζ: Χρήστος Κουλαξίζης
Σενάριο - Σκηνοθεσία - Μοντάζ: Δημήτρης Νίκου
Παραγωγή: Ανεξάρτητες Εκδόσεις Γλαρόλυκοι & Δημήτρης Νίκου


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια