Η "Βόλτα στο Φεγγάρι" στη ΝΕΤ 105,8


Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, είχα τη χαρά να μιλήσω για το βιβλίο "Βόλτα στο Φεγγάρι" στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8 και την καθημερινή εκπομπή που παρουσιάζει η Εύα Μαυρογένη από τις 21.00 έως τις 23.00. 

Η συνέντευξη κανονίστηκε από τις εκδόσεις Ίαμβος και αφού η κ. Μαυρογένη διάβασε το βιβλίο μου, κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα. Για μένα, η εμπειρία μιας ζωντανής συνέντευξης σε ένα ραδιόφωνο ήταν πρωτόγνωρη, ειδικά δε όταν πρόκειται για ένα δημόσιο ραδιόφωνο πανελλαδικής εμβέλειας. Είχα αρκετό άγχος, αλλά ευτυχώς όσοι με άκουσαν είπαν ότι δεν φάνηκε. Οι ερωτήσεις της κ. Μαυρογένη ήταν όμορφες, καθώς δεν ήταν γενικόλογες, αλλά άγγιξαν τον πυρήνα της θεματικής του βιβλίου.

Όσοι θέλετε, μπορείτε να ακούσετε και εδώ την κουβέντα που είχαμε με την κ. Μαυρογένη στον ραδιοφωνικό αέρα της ΝΕΤ 105,8 για τη "Βόλτα στο Φεγγάρι" και να μου πείτε τη γνώμη σας.

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Ήταν όλα υπέροχα. Και χαίρομαι που δεν φάνηκε καθόλου άγχος. Μπράβο, Δημήτρη, πάντα τέτοια. Μακάρι να γίνεις εσύ η αρχή, ώστε οι εκδόσεις Ίαμβος και κάθε άλλος μικρός εκδοτικός οίκος να κινηθεί δυναμικότερα σήμερα που οι συνθήκες το επιτάσσουν. Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσαι καλά Νίκο! Ακούγοντάς το μετά, με την ησυχία μου, διαπίστωσα ότι είπα την λέξη "νομίζω" 150 φορές...χαχαχα! Απ' το να έχανα τα λόγια μου πάντως, καλύτερα έτσι.

    Όσο για το άλλο καυτό ζήτημα, πρέπει να πω ότι ο Ίαμβος παλεύει (όπως φαντάζομαι και άλλοι εκδοτικοί οίκοι από αυτούς που λέμε "μικρούς") να φανεί, να γνωστοποιήσει τα βιβλία του στους αναγνώστες, αλλά δυστυχώς η αγορά έχει διαμορφώσει σκληρούς κανόνες, η πολιτική που ακολουθούν άλλοι οίκοι είναι επιθετική και τα πράγματα είναι άνισα. Το ίντερνετ ευτυχώς βοηθάει πολύ και εγώ είμαι αισιόδοξος γιατί πιστεύω πολύ στον αναγνώστη που ψάχνει... το μεγάλο όπλο του καλού βιβλίου είναι ο αναγνώστης που ψάχνει να το βρει, που το έχει ανάγκη. Αρκεί να μπορεί να το βρει κάπου....χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία η συνέντευξη για το βιβλίο σου , Δημήτρη και πολύ ωραίο το κλείσιμο με το ομότιτλο τραγούδι του Χατζιδάκι!
    Καλό βράδυ και καλό σαββατοκύριακο ! :)

    Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε Κατερίνα :) Για το τραγούδι με είχε ρωτήσει η κ.Μαυρογένη στο τηλέφωνο την προηγουμένη όταν μιλάγαμε για την συνέντευξη, ποιο θα μου άρεσε να παίξει και η επιλογή μου συνέπεσε με αυτό που εκείνη είχε σκεφτεί ότι θα ταίριαζε πολύ όμορφα.

    Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις Κατερίνα, σ' ευχαριστώ πολύ για το πέρασμά σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή