Εβδομάδα “Διάβασε ένα ebook” 5-11 Μαρτίου 2023


Από την Κυριακή, 5 Μαρτίου έως το Σάββατο, 11 Μαρτίου είναι και φέτος η εβδομάδα “Διάβασε ένα ebook“, τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα.

H εβδομάδα “Διάβασε ένα ebook” διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2004, μια πρωτοβουλία της συγγραφέως Rita Y. Toews από τον Καναδά και η προσπάθεια συνεχίζει με κύριο οργανωτικό φορέα το βιβλιοπωλείο Smashwords. Στην Ελλάδα η πρώτη συστηματική προσπάθεια για διοργάνωση της εβδομάδας έγινε το 2013 με πρωτοβουλία του eAnagnostis.gr. Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της εβδομάδας είχε πάρει το 2018 η Ανοικτή Βιβλιοθήκη, ενώ από το 2019 υπήρξε ευρύτερη προσπάθεια σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. 


Ποιοι είναι οι στόχοι της εβδομάδας “Διάβασε ένα ebook”:

Να ενημερώσει τους αναγνώστες για τα ebooks.
Να ενθαρρύνει την ανάγνωση ebooks.
Να ενθαρρύνει εκδοτικούς οίκους, βιβλιοπωλεία, συγγραφείς και κατασκευαστές συσκευών να προσφέρουν για αυτές τις μέρες δωρεάν ή με μεγάλη έκπτωση ebooks και συσκευές.


Πώς μπορώ να συμμετάσχω:

Μπορείτε να διαβάσετε ένα ebook!
Αναρτήστε στο blog ή στο site σας τo banner της εβδομάδας “Διάβασε ένα ebook” που ετοίμασε ο Ηλεκτρονικός Αναγνώστης ή φτιάξτε το δικό σας.
Ενημερώστε φίλους και γνωστούς σε Facebook, Twitter και Instagram κοινοποιώντας αυτήν την ανάρτηση ή γράφοντας τα δικά σας κείμενα και τραβώντας τις δικές σας φωτογραφίες.
Οργανώστε μια συνάντηση με όσους ενδιαφέρονται για τα ebooks ή/και έχουν συσκευές ανάγνωσης.
Χρησιμοποιήστε στα social media τα hashtags #ebookgr #ebookweek23
Προσφέρετε δωρεάν ebooks για την εβδομάδα.

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις της εβδομάδας “Διάβασε ένα ebook” από τον ιστότοπο του Ηλεκτρονικού Αναγνώστη: www.eanagnostis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια