«Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ» του Όσκαρ Ουάιλντ από την Ανοικτή Βιβλιοθήκη


Μετά τη συλλογή διηγημάτων «Ο συγγραφέας και ο διάβολος» του Μαξίμ Γκόρκι, με χαρά σας παρουσιάζω ένα νέο ψηφιακό βιβλίο σε συνεργασία με την αγαπημένη Ανοικτή Βιβλιοθήκη, που διατίθεται για ελεύθερη και δωρεάν ανάγνωση.

Έξι πεζά ποιητικά από την πένα ενός εξαιρετικά ταλαντούχου όσο και αμφιλεγόμενου συγγραφέα, που άφησε μοναδικό στίγμα στα ευρωπαϊκά γράμματα στο τέλη του 19ου αιώνα. Έξι σπάνια κείμενα του Όσκαρ Ουάιλντ (1854-1900) που πρωτοδημοσιεύθηκαν υπό τον τίτλο «Poems in Prose» στο τεύχος Ιουλίου 1894 του αγγλικού περιοδικού “The Fortnightly Review”. 

Κείμενα γεμάτα συμβολισμούς που ξεχειλίζουν πνευματικότητα, σαν βιβλικές παραβολές γεμάτες εικόνες που έχουν να μας πουν πολλά παραπάνω απ' όσα διαβάζουμε. Έτσι επέλεξα κι εγώ να τα μεταφράσω και να σας τα παρουσιάσω, όλα μαζί, όπως είχαν αρχικά παρουσιαστεί και από τον ίδιο τον συγγραφέα, σαν τις πολλές παρόμοιες ιστορίες, σύντομες και περιεκτικές, που συνήθιζε να λέει σε φίλους του κατά τη διάρκεια δείπνων, ιστορίες που δυστυχώς δεν έφτασαν σε εμάς. 

Ο Γιάννης Φαρσάρης επιμελήθηκε την ψηφιακή έκδοση και η Ανοικτή Βιβλιοθήκη την φιλοξενεί με αγάπη στον μοναδικό της κατάλογο που αποτελείται από σχεδόν 13.000 ελληνικά ψηφιακά βιβλία και περισσότερα από 2.000 ηχητικά βιβλία, διαθέσιμα ελεύθερα και δωρεάν για όλους.

Η συλλογή του Όσκαρ Ουάιλντ «Ο Δάσκαλος της Σοφίας και άλλα πεζά ποιητικά», διατίθεται ελεύθερα από την Ανοικτή Βιβλιοθήκη σε μορφότυπους pdf, ePub και mobi, ενώ μπορείτε να το διαβάσετε και online χωρίς να απαιτείται η λήψη κάποιου αρχείου.

Πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στην Ανοικτή Βιβλιοθήκη.

Η συλλογή διατίθεται και ως ελεύθερο ηχητικό βιβλίο από το κανάλι "Βιβλία από Ήχο" στο YouTube σε αφήγηση Μαρίας Ιωάννου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια