«ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑΣ» μικρό πεζό



Γύρισες.
Με ζήλο περίσσιο κι αν μακριά σου τρέχω, με περιμένεις σε γωνιές υγρές και βρώμικες που λίγο σταματώ να ξαποστάσω. Είσαι εκεί. Ξεπροβάλεις απ' το σκοτάδι και τα μουδιασμένα μου μέλη καταλαμβάνεις, τα παρασέρνεις, με παρασέρνεις και με οδηγείς ξανά στους δικούς σου δρόμους τους τραχιούς. Ορμάς επάνω μου, ηδονή σαν παραζάλη και μ' εξουσιάζεις.

Είχα τάξει.
Σε Θεό και διάβολο είχα τάξει να μη σου επιτρέψω, να μη σ' αφήσω ξανά, πίσω μου να σε απωθήσω και να φύγω μακριά. Μα παίζεις παιχνίδι άσχημο, άνισο, με κανόνες που εσύ ορίζεις και την παρτίδα πάντα χάνω. Σαν κύματα πελώρια στα βάθη με ρουφούν οι ενοχές, μα πάλι έξω σε σένα με ξεβράζουν.

Με ξέρεις καλά.
Καταραμένη σειρήνα που φυλακίζεις την θέλησή μου, με ξέρεις καλά. Πιο βαθιά είσαι στην ψυχή μου από μένα, ορίζεις και καθορίζεις επιθυμίες, ευτυχίες και δυστυχίες. Με πάλη, μάχη τιτάνια τις δυνάμεις μου επιτάσσω να σε διώξουν, μα όλο πιο ανώφελο φαντάζει κάθε φορά. Τον δρόμο να μπεις μέσα μου βρίσκεις ξανά και τον ήλιο μου δεν αφήνεις ν' ανατείλει, του σκοταδιού εσύ ιέρεια.

Θέλω να φύγω.
Με ζήλο περίσσιο θέλω να φύγω πάλι τώρα, μα κάπου, ξέρω, πονηρά παραφυλάς. Κι οι συναντήσεις μας μυρίζουν πάντα χώμα, σκόνη και ιδρώτα.

(γράφτηκε τον Ιούλιο του 2010)


Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. "Με ζήλο περίσσιο θέλω να φύγω πάλι τώρα, μα κάπου, ξέρω, πονηρά παραφυλάς."

    Ωραίο Δημήτρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το κειμενάκι γράφτηκε για να μου θυμίζει πάντα κάποια συγκεκριμένα πράγματα από το παρελθόν και ίσως... απ'το μέλλον μου :-) Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε, να' σαι καλά Γιάννη, ευχαριστώ για το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχα τάξει. Σε Θεό και διάβολο είχα τάξει....
    Άλλο ένα κείμενο που δείχνει περίτρανα πόσο ρευστά είναι τα όρια ανάμεσα στο πεζό και την ποίηση και πόσο άξια χειρίζεσαι και τα δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει να παραδεχτώ, λοιπόν, πως μου αρέσει πολύ η μικρή πεζή φόρμα. Γιατί αυτή η συμπύκνωση απλώνει πιο ικανά το πέπλο μυστηρίου που πρέπει -κατ' εμέ- να βγάζουν τέτοια κείμενα. Η ανάλυση, απαιτεί επεξήγηση και πλήττει την ουσία :) Σ' ευχαριστώ πολύ Ευρυδίκη, για ακόμα μια φορά... χεχεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω κάποιο πρόβλημα και δεν ανοίγει το pathfinder.Eλπίζω από εδώ να κατεφέρω να σου στείλω τα συγχαρητήρια μου.Μαρία Χανιώτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ Μαρία!! Ήρθε το μήνυμά σου μια χαρά, και με έκανε πολύ χαρούμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή