Στα βήματα του Οδοιπόρου - Σχέδια και σχεδιάσματα


Στην προηγούμενη ανάρτηση είχαμε μιλήσει για πρώτη φορά για ένα νέο μου "πρότζεκτ" (ελληνιστί), για μια καινούρια ιδέα που ετοιμάζεται και ομολογώ ότι το τελευταίο διάστημα έχει τραβήξει όλη την προσοχή μου.

Από τη στιγμή που αποφάσισα να επιχειρήσω να μεταφέρω τον Οδοιπόρο σε μια μικρή ταινία, διαβάζω αρκετά, προσπαθώ να μάθω και να εξοικειωθώ με πράγματα με τα οποία δεν έχω καταπιαστεί στο παρελθόν. Και αυτά δεν είναι καθόλου λίγα. Θέλω όμως να μην αφαιρέσω ούτε κατ' ελάχιστον τον αυθορμητισμό που γέννησε εξ αρχής αυτή την ιδέα. Συνοδοιπόροι μου στην υλοποίηση του Οδοιπόρου είναι η ωραία παρέα των Γλαρόλυκων, οι οποίοι κρατούν ενεργό ρόλο στο καλλιτεχνικό κομμάτι αλλά και στο τεχνικό (post production) και επιθυμία μου είναι να το ευχαριστιόμαστε και πάνω απ' όλα να το κάνουμε με την καρδιά μας - αυτό αποτελεί πάντα τη βάση και προαπαιτούμενο για ό,τι κάνω.

Η "συμμορία" του Οδοιπόρου, εν δράσει. 

Το προηγούμενο διάστημα καταπιάστηκα αρκετά με τεχνικές λεπτομέρειες και με το storyboard - την ζωγραφική απεικόνιση, δηλαδή, των βασικών σκηνών και πλάνων που λειτουργεί σαν οδηγός ώστε να "δει" κανείς την ταινία πριν αρχίσει να γυρίζεται. Η ζωγραφική δεν ήταν ποτέ το φόρτε μου, παρ' όλα αυτά νομίζω ότι δεν τα κατάφερα άσχημα στο να φτιάξω κάποια κατατοπιστικά σχέδια για σκηνές της ταινία. Παρακάτω θα δείτε κάποια από αυτά, χωρίς άλλο σχόλιο, μιας που όσοι έχετε διαβάσει το διήγημα "Οδοιπόρος", θα αντιληφθείτε εύκολα τα σημεία της ιστορίας.





Τα γυρίσματα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τις πρώτες μέρες του Απριλίου για να έχουμε (εκτός απροόπτου) καλό καιρό, ικανοποιητική ζέστη και ωραίο φυσικό φως. Όλες οι σκηνές θα γυριστούν σε εξωτερικούς χώρους, στην Καλλιθέα, στα Πετράλωνα και στην Βούλα, πλην μιας, της τελευταίας που θα είναι και η μοναδική σε εσωτερικό χώρο. Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε κάποια σημεία που αντιστοιχούν με τα σκίτσα του storyboard που είδατε παραπάνω. Οι φωτογραφίες είναι ασπρόμαυρες επειδή και η ταινία θα γυριστεί ασπρόμαυρη. Η απουσία χρωμάτων είναι δομική στην ιστορία του Οδοιπόρου.



Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, ότι δε θα έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις στο τεχνικό κομμάτι, ότι το ασπρόμαυρο φιλμ θα ανταποκριθεί όπως πρέπει στις "κακουχίες" και ότι η τελική επεξεργασία θα δώσει ένα αποτέλεσμα που θα το χαρούμε τόσο εμείς, όσο και εσείς που θα το δείτε. Και να έχετε κατά νου ότι ο Οδοιπόρος περπατάει... και συνεχίζει να περπατάει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια