Τα ψηφιακά μου βιβλία σε ePub και στο Kobo Store


Το επόμενο βήμα για μια καλύτερη εμπειρία ψηφιακής ανάγνωσης κάνουν οι τρεις τίτλοι ebook μου, το ερωτικό αφήγημα "Ονείρωξη", στην ελληνική και τη γερμανική του έκδοση και η συλλογή "Το φιλί και το ταξίδι", που εκτός από την αρχική τους μορφή σε pdf, είναι πλέον διαθέσιμα και σε ePub.

Τα αρχεία ePub είναι ιδανικά για χρήση σε συσκευές eReader, ενώ προσφέρουν ευκολότερη ανάγνωση και σε κινητά ή ταμπλέτες με τη χρήση κάποιας εφαρμογής για ψηφιακά βιβλία. Τα pdf καθιστούν δυσκολότερη την ανάγνωση από μικρές οθόνες μέσω μεγέθυνσης, καθώς δεν μεγεθύνουν τα γράμματα, αλλά τη σελίδα ολόκληρη (σαν εικόνα) με σημαντική απώλεια ποιότητας και επιπλέον δυσχρηστία. Ένα βιβλίο σε pdf μπορεί να διαβαστεί ευκολότερα σε μεγαλύτερες ταμπλέτες και σε υπολογιστές. 

Επιπλέον, τα ψηφιακά μου βιβλία διατίθενται τώρα και μέσα από ένα νέο, παγκόσμιο κανάλι διανομής, την πλατφόρμα του Kobo. To ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Kobo Store είναι ανάμεσα στα μεγαλύτερα στον κόσμο με περισσότερους από 5 εκατομμύρια τίτλους βιβλίων και συνδρομητές σε περίπου 190 χώρες. Βιβλία από το Kobo Store μπορούν να κατεβούν απευθείας και να διαβαστούν σε κάποιον από τους δημοφιλείς ψηφιακούς αναγνώστες της Kobo, αλλά και σε οποιονδήποτε υπολογιστή, κινητό ή ταμπλέτα μέσα από τις εφαρμογές Kobo Books για Android, iOS και Windows. 

Εικόνα: PC Magazine (τροποποιημένη)

Όσοι χρησιμοποιείτε ψηφιακούς αναγνώστες διαφορετικού κατασκευαστή (Nook, PocketBook, Tolino κ.α.), μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο ePub στον υπολογιστή σας και να το μεταφέρετε εύκολα στη συσκευή σας μέσω usb. Αν είστε κάτοχος συσκευής Kindle, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας τους περιορισμούς που θέτει η Amazon στα αρχεία που αναγνωρίζουν οι συσκευές της. Ίσως χρειαστεί να μετατρέψετε το αρχείο ePub σε μορφή mobi μέσω λογισμικού, όπως το Calibre ή online μέσα από το sendepubtokindle.com και έπειτα να το μεταφέρετε στο Kindle σας για ανάγνωση.










Εικόνα ανάρτησης: Perfecto_Capucine από το Pixabay (τροποποιημένη)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια